Esküvői zenekar katalógus - rendelés, árajánlatkérés

(Az esküvői zenekar árajánlatkéréshez regisztráció nem szükséges!)
Érdemes ajánlatot kérnie! Esküvői zenekarok többsége nem csak a
katalógusban szereplő megyében vállal zenélést.

Esküvői zenekar és a vőfély

E-mail Nyomtatás

Egy lagzi akkor igazán jó, ha remek hangulatban, mindenki kellemesen érzi magát.  Bár a nap főszereplője az ifjú pár, a szórakoztatásért az esküvő zenekar és a vőfély a felelős. A zenekarra a házasságkötés utáni vacsorán vár igazán nagy feladat, míg a vőfély egész nap végig kíséri a násznépet, gyakorlatilag levezényli a lakodalmat. Vőfélyt lagziba hívni régi szokás, korábban a család egyik rokona vagy barátja vállalta ezt a szerepet, ám ma már egyre többen hivatásos vőfélyt kérnek fel erre a megtisztelő feladatra. Az sem ritka, hogy a modernebb családok már nem vőfélyt, hanem ceremóniamestert szerződtetnek, aki hasonlóan a vőfélyhez, de talán kevésbé szórakoztató módon igazgatja az esküvői programokat.

A vőfély a hagyomány szerint úgynevezett vőfélyrigmusok kíséretében kikéri a menyasszonyt a szülőktől leendő férje számára, majd elbúcsúztatja a családtagoktól és innentől kezdve egészen a lagzi végéig kíséri, vicces programokkal, versikékkel, bokrétás kalapban és szalagokkal díszített úgynevezett vőfélybottal a kezében szórakoztatja a vendégeket és természetesen az ifjú párt.

Az esküvői zenekarra sem hárul kisebb szerep a lakodalomban, bár ők csak az esküvői vacsorán szórakoztatják a násznépet, szolgáltatják a zenei aláfestést és a talpalávalót. Korábban főként lakodalmas zenét játszó zenekarokkal találkozhattunk egy esküvői vacsorán, ám ma már elég sok helyen partyzenekarok zenélnek a nagy nap estéjén.  Ezek a csapatok manapság egyre népszerűbbek, mert széles repertoárjuknak köszönhetően sokkal inkább ki tudják elégíteni a násznép zenei igényét, mint a fentebb említett mulatós zenét játszó együttesek.